VW T6

VW Camper Site Internationalvw camper site new logo sepia klein-1

image

Op 15 april is de VW Transporter T6 voorgesteld in Amsterdam (video). De dealerpresentatie en eerste leveringen zijn voorzien vanaf juli 2015

De basis is de huidige Transporter T5 met een groot aantal aanpassingen:

– Carrosserie: volledig nieuw front met een betere luchtweerstand, andere lichten en bumpers. Er bestaat nu ook de mogelijkheid om de wagen in 2 kleuren (two-tone lak) te bestellen.

– Interieur:  volledig nieuw dashboard, meer comfortabele stoelen, gebruik van meer waardevolle materialen en de laatste nieuwe infotainment.

– Motoren: Het nieuwe Euro 6 motorgamma zal tussen 84 PK en 204 PK krachtig zijn. Door de nieuwste techniek wordt een gemiddelde daling van 10% op het brandstofverbruik bereikt.

LINK NAAR DE DUITS-TALIGE VW T6 CALIFORNIA INFO

T6 CALIFORNIA COAST

T6 CALIFORNIA COAST

Ook in de VW California fabriek in Limmer worden de vernieuwingen van de VW T6 toegepast. Daarnaast krijgt de T6 California nieuwe meubelinterieurkleur (white wood en dark wood) en zijn er nieuwe bekledingen beschikbaar. De T6 California zal leverbaar zijn in 3 verschillende versies: – Beach – Coast – Ocean. Klik op onderstaande foto voor meer info:

cali T6 row

In het ruim 65 jarig bestaan van de Volkswagen Transporter heeft een nieuw model nog nooit zo dicht bij het vorige gestaan als de VW T6 ten opzichte van de VW T5.

In feite betreft het hier een grote facelift, dit kan alleen positief gezien worden en het bevestigd de unieke eigenschappen die de VW T5 al sinds 2003 heeft: rijcomfort en praktische toepassingen.

Voor de eigenaars van een VW T5 zal deze handeling van VW ook een voordeel zijn in de restwaarde van hun voertuig dat in zijn geheel niet verouderd is.

Daar de VW T6 meer een VW T5.3 is (na een eerder facelift in 2010) zal alle praktische informatie over dit model op de VW Camper Site te vinden zijn op de VW T5/T6 pagina.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Op deze pagina zult u steeds de ontwikkelingen kunnen volgen die gaan resulteren tot een echt nieuw VW Transporter model, die dan de VW T7 gaan heten en verwacht wordt tegen 2020. Tevens blijven hier enkele opmerkelijke ontwikkelingen staan die voorafgingen aan de VW T6..

VW Bulli

VW eT

Naast de traditionele aandrijvingen (benzine en diesel) zijn er plannen om de T6 ook te laten rijden op alternatieve systemen zoals Hybride, EcoFuel (gas) of elektrische aandrijving (Bulli, eT! en e-Co-Motion). Zie voor meer info deze link 

Hieronder een aantal links over studies en ideeën die er waren voor een VW T5 opvolger:

________________________________
 _

– De VW Tristar Concept Car op de IAA 2014

Foto’s van de T6 testwagen (mei 2014)

– VW E-Co Motion concept car

 Video over de VW Microbus Concept Car

 De  Transporter van de toekomst met Zero emissie door e-Co-Motion (Geneve 2013)

Video over de VW Bulli Concept Car Geneva 2011

Video over de VW eT!

– Volkswagen e-mobility

Ontwerp uit 2007 voor de volgende generatie VW Transporter

Studie voor een hybride uitvoering van de Transporter

Studie voor de nieuwe Transporter volgens de Brazilaanse ontwerper Eduardo Oliveira

– Ontwerp voor een Campervan Concept volgens Colin Schye (USA)

Verdere info over de elektrische VW Bulli

VW Persbericht nieuwe Bulli

VW Camper Studie van Staatliches Bauhaus in Weimar

VW Camper Studie van Verdier (Canada)

Geschiedenis van de VW Bus Camper van 1950 tot heden

_____
_____
home page 1214
°
°
°
broken link
°
© wimkoelman.wordpress.com 2011-2015 All Rights Reserved