vragen en oplossingen over keukenblok en opbergmogelijkheden van de T5 California

T5 Silhouette ervaringen

Heeft u ook een onderwerp? Gebruik dan het  reactieformulier:

reactie

 ONDERWERP – VRAAG:

 MOGELIJK ANTWOORD – OPLOSSING:

Bestaan er modules om de kofferruimte van de T5 California beter in te delen Vanessa heeft deze passende oplossing. Iets eenvoudiger levert Staubox. Een mooi systeem heeft Henk Franzen gemaakt. In deze link mijn eigen indeling.
Het aluminium schuifdeurtje van het achterste kastje is in de verticale naad gescheurd. Is het te repareren of moet ik een nieuwe aanschaffen? Werkwijze om dit te repareren staat in deze link (Duits)In ieder geval is het aan te raden om de geleiders van de rollo’s regelmatig in te spuiten met siliconenspray.
De koelbox (merk Waeco) in onze T5 California valt regelmatig uit, wat kan hiervan de oorzaak zijn? De oorzaak kan de regelaar op de compressor BD35 F zijn. Voor verder info en tips om deze zelf te vervangen klik hier.
Veel kastruimte heeft de T5 California niet, ik zoek daarom unieke tips van andere eigenaars. Mijn eigen tips staan in deze “wimtipslink”. Tips van anderen worden verzameld in “verborgen opbergplaatsjes”. Ook uw tips zijn hier welkom!
De neerklapbare dakopbergkast gaat  zeer stroef open en dicht, ik denk dat er iets mis is met het tand-scharnier mechanisme aan één zijde, is dit een gekend probleem? Hoe valt dit te verhelpen? Hiervoor deze tip binnengekregen: het mechanisme aan de zijkanten van de dakkast inspuiten met Siliconen Spray (gebruik hiervoor een busje met spuitverlengstuk). Wel voor alle zekerheid de bekleding goed afdekken.
De uitschuifbare poot van de tafel bij het keukenblok faalt.
Achter de rode knop zit blijkbaar een veer.
Bij navraag bij VW ben ik volgens hen genoodzaakt een volledig  nieuwe tafel aan te kopen?!! Heeft er iemand een oplossing?
Nog geen kant en klare oplosssing, maar met behulp van het montageschema van de tafel kanjemisschien depootdemonteren enterug een veerachter de rodeknopplaatsen. 
In mijn California heeft de waterkraan kuren. Bij het aanzetten van de kraan gaat de pomp de ene keer wel draaien, de andere keer weer niet. Er kom dan ook water dus de pomp lijkt me in orde.
Het lijkt erop dat de schakelaar in de kraan niet goed werkt. Hoe zou ik het een en ander het beste kunnen aanpakken en erachter komen waar het probleem zit ?
Dit zou veroorzaakt kunnen worden door oxidatie van de  contacten van de schakelaar van de waterkraan. Mogelijke oplossing in deze link

Het water in het gootsteentje van mijn California loopt heel langzaam weg. Ik heb de slang eraf gehaald, schoongemaakt en doorgeblazen. Daarna druk op de vuilwatertank gezet om door te blazen, maar de druk kwam gewoon weer terug via de afvoerslang. Is er ergens een ontluchtingsslang aan de tank? Zelfs als ik de leegloop-handel van de vuilwatertank open zet, loopt de gootsteen niet sneller leeg.

Ik heb een probleem met de 2 gaspitten in het keukenblok van mijn T5 califormia. Het ontsteken van beide pitten lukt soms wel maar niet altijd. Soms doet eentje het wel en de ander niet. Je moet de gasknoppen lang ingedrukt houden voordat de pit continu blijven branden. En als er een brandt en je steekt de andere aan dan gaat de eerste weer uit.
Wat is er aan de hand en hoe kan het probleem opgelost worden?

DISCLAIMER