vragen en oplossingen over het zit- en slaapgedeelte van de VW T5 California

T5 Silhouette ervaringen

 Heeft u ook een onderwerp? Gebruik dan het  reactieformulier:

reactie

 ONDERWERP – VRAAG:

 MOGELIJK ANTWOORD -OPLOSSING:

Is er een ideale oplegmatras of een andere oplossing voor meer comfort voor bovenslapers in de VW T5 California? Campercentrum Amersfoort meldt ons dat er nu een matras is met de helft gewoon schuim zoals het origineel  en de andere helft koud/traagschuim. Het vervangt het bestaande matras en is 1 cm dikker dan de bestaande matras en kan blijven liggen bij neergeklapt dak. De reacties die het CCA inmiddels binnen krijgt van de klanten zijn zeer positief. De matras kost € 260,-.
Ik heb rugklachten en kan de standaard stoeltjes door hun lage zitpositie niet gebruiken. Is hiervoor een goed alternatief? Een oplossing voor de stoeltjes staat al elders op de site zie hiervoor deze LINK. Hierin ziet u tevens hoe deze opgeborgen kunnen worden.
Heeft iemand ervaring met de T5 California fabrieksoptie “Comfortmatras”? Alhoewel deze oplegmatras door het gerenommeerd Duits merk Froli gefabriceerd wordt, heeft deze het volgend nadeel: het achterste gedeelte bestaat uit een ongeveer 10 cm dikke zachtere matras, de 2 uitklapbare oplegstukken over de autozetels zijn maar 3 cm dik. Hierdoor ontstaat er een vervelende ongelijke overgang van harder naar zacht ter hoogte van de heupen. Zeker geen aanrader!
Wij hebben onlangs een VW T5 California gekocht van 2006. Wij vinden echter dat de verhouding van de hoogte van de bijgeleverde stoeltjes niet in verhouding is met de hoogte (ongeveer 73cm) van de tafel (deze die bij niet gebruik in de deur opgeborgen zit).
Is hier een oplossing voor?
Bij de T5 California’s die vanaf de facelift in 2010 geleverd worden zijn o.a. de poten van deze tafel 4 cm korter geworden. Dit geeft een betere verhouding met de stoeltjes.
Het zal waarschijnlijk geen grote moeite zijn om met warmte de rubber dop van de poten af te halen en de poten wat in te korten.
Voor mijn T5 California “achterklep-stoeltjes” ben ik op zoek naar onderdelen, ik ben o.a een moer en een afstandstuk kwijt.
Weet iemand het adres van de fabrikant-leverancier?
De fabrikant van deze stoeltjes was vroeger EA Metallbau in Isny im Allgäu, deze is een paar geleden failliet gegaan en overgenomen door Bel-Sol – Camping Schuh in Schwieberdingen.
De werkwijze om onderdelen te bestellen staan beschreven in deze link
Ik kan de slaapbank niet meer voor of achteruit schuiven. Rugleuning platleggen lukt wel. Als ik aan de linker hendel trek hoor ik het mechanisme klikken en zie ik links en rechts onder de bank (na verwijderen van de schuif) een hefboomsysteem bewegen. De linkse kant voel ik bewegen, de rechtse kant (keuken kant) zit echter muurvast in de rail.
Heeft iemand een technische tekening van de constructie van de slaapbank zodat ik kan begrijpen hoe het werkt om het probleem op te lossen? Andere tips eveneens welkom!
De oplossing voor dit probleem is gevonden door de eigenaar zelf: zie hier het antwoord.
Bij onze T5 California van 2008 krijgen we de campingtafel in de schuifdeur er heel moeilijk uit en in. Heeft er iemand een oplossing Een mogelijke oplossing in deze link
Heeft iemand een merk of adres waar ik krukjes (visstoeltjes) kan vinden die tussen de bestaande stoelen in de achterklep geschoven kunnen worden? Ik heb begrepen van Campercentrum Amersfoort dat de leverancier gestopt is met de productie hiervan. Heeft iemand een alternatief? Ik gebruik krukjes van Easy Camp type Proxima, deze passen tussen de stoelen in de achterklep en hebben een ingeklapte maat 53x42x3cm.Deze zijn ondertussen ook niet meer verkrijgbaar. Volgens mij zijn de meest compacte krukjes de Lafuma PH AirShell met de afmetingen 58x38x1,6cm (ingeklapt). Meer info in deze link. Ook Calicap kan deze stoeltjes leveren
De verduistering van onze T5 california bij de voorruit is te strak gespannen. Hoe kan ik deze demonteren oftewel de binnenbekleding verwijderen?
Ik wil de hoofdsteunen van de achterbank van mijn T5 California demonteren.

Kan dat en hoe?

Er is een zeer duidelijk handleiding voor het verwijderen van de achterste hoofdsteunen gemaakt door Poptop, zie hiervoor deze link.
We krijgen de rugleuning van de slaapzitbank van onze California T5 (bj 2013) niet meer recht. De lus die in het midden tussen de gordelsloten zit, is nu precies langer. Bij trekken aan de lus horen we het klikgeluid, maar de rugleuning zit muurvast.
Volgens de garage moet de complete zitbank eruit vooraleer ze een diagnose kunnen stellen.
Iemand ervaring hiermee? Met dank!

DISCLAIMER